Stress & Burnout

Verminder stress al na 1 sessie!

Iedereen heeft een beetje stress nodig om optimaal te kunnen functioneren. Pas wanneer spanningen oplopen, leidt dit tot stress gerelateerde klachten die, indien ze blijven aanhouden, chronisch kunnen worden. Stress gerelateerde klachten uiten zich op mentaal, fysiek en emotioneel vlak en beïnvloeden ons gedrag op een negatieve wijze.

Mentale gevolgen zijn vak oververmoeidheid, concentratieproblemen, besluiteloosheid, vergeetachtigheid, controlegebrek en het niet kunnen stellen van prioriteiten.Bekende fysieke symptomen zijn hartkloppingen, hoofdpijn, maagpijn, moeheid, overmatig zweten en slaapproblemen. Ze hebben hun weerslag op ons dagelijks functioneren, zowel in de arbeidssfeer als in persoonlijke relaties. Overmatige stress leidt dan ook vaak tot nerveus en agressief gedrag, roekeloosheid, meer consumptie van alcohol en andere verslavende middelen en meer eten.

Indien je eenmaal terechtkomt in een negatieven spiraal en de stressfactoren blijven aanhouden, kan dit leiden tot een burn-out en vele andere klachten. Volgens de onderzoeksinstituten CBS en TNO lijdt 17% van de werknemers in Nederland an burn-out klachten. Werknemers voelen zich emotioneel uitgeput. De hoge werklast en de hoge mate van emotionele betrokkenheid zorgen er zelfs voor dat in de sector onderwijs één op de vijf werknemers burn-vutklachten heeft.

Herken jij jezelf in bovenstaande en wil je er graag iets aan doen?
Maak dan een afspraak!

Samen kunnen we ervoor zorgen dat de negatieve spiraal doorbroken wordt én de weg omhoog terug gevonden kan worden. Neem de regie weer zelf in handen en laat negatieve invloeden geen deel uit maken van je persoonlijk welbevinden.

.

[trx_sc_title title_style=”default” title_align=”center”